Mindre huvudbry för företagare

Last updated on: Published by: admin 0

Allt Fler företag väljer att sälja sina fakturor istället för att själva handlägga och driva in dem. På så vis får de bättre likviditet i företagets ekonomi – ett effektivare in- och utflöde av pengar helt enkelt. Att sälja fakturor till företag som specialiserar sig på detta ger större utrymme för kreativa entreprenörer att lägga sin tid på just kreativt arbete – att leda, planera, delegera och skapa. Ju mindre huvudbry man har med tråkigt pappersarbete, desto mer effektivt kan man driva sitt företag framåt. Det håller alla företagare med om.

Man säljer även ansvaret för indrivningen

När man säljer fakturor så säljer man också ansvaret för indrivningen av fakturorna, vilket är en stor del av ”vinsten”. Om en kund strular så ligger det i fakturaköparens händer att koppla in en indrivningsfirma och se till så att fakturan blir betald. Du har redan fått pengarna och de kan inte krävas tillbaka. Däremot kan man med fakturaköparen, till exempel Invoice Finance, lägga upp en tydlig kundrelationsplan där man som företagare bestämmer tidsfrist för inbetalning, hur indrivningsprocessen ska se ut osv. Fakturaköparen måste lova att värna om dina kundrelationer.

Mycket att vinna

Att sälja fakturor kan vara fördelaktigt för små- såväl som storföretagare, det beror helt på vilket upplägg man har idag att jämföra med. Visst kostar det en liten summa, men man vinner så mycket på att få ordning och reda gällande fakturorna, samt att ökad likviditet alltid är positiv.

Har du någon erfarenhet av att sälja fakturor? Dela gärna med dig i kommentarerna.