Vad gäller när man handlar arbetsbelysning?

Last updated on: Published by: admin 0

Arbetsbelysning är 12 volts lampor som ofta används på maskiner, lastbilar och i vissa fall även på byggnadsfasader. Lamporna är väldigt robusta och stryktåliga och går därmed inte inte sönder i första taget. Garantin som ofta erbjuds för arbetslampor brukar variera mellan 1 år till 5 år beroende på modell och varumärke. Garantierna som utlovas av respektive återförsäljare brukar omfatta produktfel av olika slag men inte handhavande fel. Ett handhavande fel är ett fel som orsakats av kunden och som inte täcks av garantin.

Tips kring arbetsbelysning

Vi rekommenderar följande två metoder när man handlar arbetsbelysning.

  1. Välj billig arbetsbelysning som inte kostar mer än ett par hundralappar om situationen tillåter detta. Anledningen till att många handlar billiga arbetslampor är just på grund av beskrivningen ovan. Vid handhavande fel så täcks alltså inte garantin av återförsäljare och då kan man enkelt handla en ny lampa utan en märkbar förlust i kassan. Detta förutsätter att situationen (arbetsmiljön) tillåter detta och att det inte finns några krav på hög kapslingsklass etc.
  2. Handla världsledande arbetsbelysning som Vision X som är ett amerikanskt varumärke. Deras arbetsbelysning levereras med fem års garanti dock är priset skyhögt. Du kommer att slippa fallerande arbetsljus men dock måste du tänka på att garantin inte täcker vårdslös hantering av lamporna, d.v.s handhavande fel.

Blixtljusramper – att tänka på

Det finns en del olika blixtljusramper på marknaden idag. Ramperna varierar mycket både i kvalitet och utformning, och en stor mängd av dessa produkter får inte användas på vanliga vägar. Var noggrann med att undersöka att er blixtljusramp uppfyller ECE-R65 klassning så får de användas på allmänna vägar. Detta är väldigt viktigt att tänka på när du handlar både blixtljus och blixtljusramper om helst vill undvika böter.